VERZORGING VAN GEBREIDE KLEDING

 Winter is de perfecte tijd om lekker knus te worden in zachte, luxueuze truien. Goede gebreide kleding kan vaak een flinke investering zijn, dus hier zijn enkele tips over hoe je voor je gebreide kleding kunt zorgen, de levensduur van je kledingstukken kunt verlengen en die investering de moeite waard kunt maken.

WASSEN


Om te beginnen: was je gebreide kleding niet na slechts één keer dragen. Een van de voordelen van wol is dat het een beetje zelfreinigend is, wat betekent dat het langer fris blijft dan andere stoffen. Hang je kledingstukken na elk gebruik buiten of bij een raam om te luchten. Alleen als de geur daarna niet verdwenen is, is het tijd om te wassen.
 Een andere tip is om een dun shirt eronder te dragen dat fungeert als een barrière tussen je huid en je gebreide kleding. Dit houdt je kleding nog langer fris! Bij het wassen van je gebreide kleding moet je ervoor zorgen dat je een zacht wasprogramma gebruikt. De meeste wasmachines hebben een speciaal programma voor wol of gebreide kleding. Gebruik een speciaal wolwasmiddel dat vrij is van enzymen en gebruik er niet te veel van. Enzymen in wasmiddelen zullen de proteïne in wol vernietigen, wat na slechts een paar wasbeurten kleine gaatjes in je kleding kan veroorzaken. Als je gebreide kleding een percentage maagdelijke of gerecyclede synthetische vezels bevat, zoals polyester, polyamide of elastaan, raden we aan een waszak te gebruiken die microplastics tegenhoudt om in het water terecht te komen. Shop de Guppyfriend Wash Bag in onze webshop.

DROGEN

Hoewel sommigen zouden beweren dat gebreide kleding in een wasdroger kan worden gedaan, raden we dit af. Het inschakelen van een wasdroger legt meer druk op het milieu, en de hitte die het op je kledingstukken creëert, verbetert de stoffen op geen enkele manier. We raden aan om het water voorzichtig uit te knijpen en het vervolgens op een handdoek op een droogrek te leggen. Draai het af en toe om.

ONDERHOUD

 Het pillen van gebreide kleding is onvermijdelijk, of het nu een fijne brei is of een veganistische brei. Af en toe een textielscheerapparaat gebruiken houdt je kledingstukken er als nieuw uitziend. Plaats je kledingstuk op een vlakke ondergrond en begin voorzichtig met cirkelen met het scheerapparaat op de gebieden waar pillen optreedt. Het kan nodig zijn om de container tijdens en na gebruik leeg te maken om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft werken. Wij gebruiken graag de Pilo Shaver van Steamery Stockholm. Koop dit textielscheerapparaat in onze webshop.

Als je je kledingstukken terug in je kast legt, raden we aan om ze op te vouwen in plaats van op te hangen. Op deze manier behouden ze hun vorm. Het verzorgen van je gebreide kleding is essentieel voor een duurzame garderobe!

Home
Winkelwagen