Ethically made from sustainable materials
Free shipping in the Benelux over 75€
Sign up for our newsletter for 10% off your first purchase
Scroll top
en nl

DIERENWELZIJN

Alchemist zet zich in om dieren met hetzelfde respect te behandelen als mensen. Wij geloven dat we deel uitmaken van de natuur. Dat betekent dat we dieren, bomen, rivieren, bergen en alle wezens op deze planeet zien als onze gelijken. Daarom is dierenwelzijn voor ons een belangrijk onderdeel.

Stoffen en garens van dieren gebruiken we alleen in onze knitwear en zijn altijd gecertificeerd. Samen met onze leveranciers streven we er continu naar om hun praktijken voor dierenwelzijn te verbeteren. We streven ernaar om dierlijke vezels alleen te gebruiken als de gebruikte methoden om de dieren groot te brengen, voldoen aan de Five Freedoms.

De Five Freedoms (vijf vrijheden) voor dierenwelzijn zoals zij momenteel zijn benoemd:

Vrijheid van honger of dorst;

Vrijheid van ongemak;

Vrijheid van pijn, letsel of ziekte;

Vrijheid om normaal gedrag te uiten;

Vrijheid van angst en leed.

Dierlijke materialen in onze collecties

Voor onze hoogwaardige knitwear gebruiken we graag wol. Wol soorten die we gebruiken zijn alpaca, merino, kasjmier en schapenwol. De wol die we kiezen is gecertificeerd en we zetten ons actief in voor het gebruik van non-mulesing wol. Sinds 2020 hebben we besloten om altijd ten minste een veganistisch alternatief voor wol in onze knitwear toe te voegen.

Onze wol heeft de volgende certificering:

Responsible Wool Standard Certification (RWS): Dit certificaat vereist dat wol afkomstig is van boerderijen die een progressieve benadering hebben in het beheer van hun land, hun schapen respecteren en de Five Freedoms van dierenwelzijn respecteren.

Global Recycled Standard (GRS): Dit certificaat kan worden toegewezen aan producten die ten minste 50% gerecycled materiaal bevatten. Elke productiefase moet hierin worden gecertificeerd.

Onze Italiaanse Alpaca-leveranciers zijn ook geassocieerd met:

De Internationale Alpaca Association (I.A.A.): Een non-profitorganisatie die is opgericht om het imago van de alpaca vezel te beschermen. Tegelijkertijd promoten en garanderen zij duurzame praktijken.

De Italiaanse Alpaca Vereniging (S.I.A): Een non-profitorganisatie die zich toelegt op de ontwikkelingen van alpacafokkerij in Italië bij het vergroten en verbeteren van hun alpaca’s en boerderijen.

Dierlijke materialen die wij niet gebruiken:

Mohair

Sinds 2019 hebben wij het gebruik van mohair geboycot.

Leer

Sinds 2019 hebben we het gebruik van echt leer verboden. Voor al onze lederen items en patches gebruiken we nu een veganistisch alternatief gemaakt van niet-chemisch behandeld PU leer door Leathertex.

Andere van dieren afkomstige materialen die we altijd strikt hebben uitgesloten van onze collecties zijn onder andere:

Vacht;

Veren en dons;

Angora;

Bot, hoorn en tanden;

Elk ander deel van bedreigde, exotische of wilde dieren.