en nl

DUURZAAMHEID IS GEEN TREND

Duurzaamheid is geen trend, het zit in ons DNA en is niet meer weg te denken uit hoe wij werken. We zijn doorlopend bezig om Alchemist verder te verduurzamen en zijn daarbij kritisch over de stappen die we zetten. Duurzaamheid is niet iets wat je zomaar installeert in een bedrijf, het vergt constant aandacht om zo duurzaam mogelijk te werken. In de modewereld kan men nog wel eens een bochtje afsnijden en dat willen wij bij Alchemist nadrukkelijk niet doen. Wij gaan voor de lange adem: waar staan we en hoe kan het beter? Alchemist is voortdurend met andere duurzame modemerken in gesprek om de krachten te bundelen en van elkaars bedrijfsvoering te leren. Caroline Mewe is een graag geziene gast op congressen waar zij spreekt over de verduurzaming van de mode-industrie.

Afspraken
Alchemist heeft in 2016 het Internationaal Convenant Duurzame Kleding en Textiel van de SER (Sociaal Economische Raad) ondertekend. Dit is een krachtig convenant waar wettelijk bindende afspraken in staan tussen bedrijven, overheden, vakbonden en belangenorganisaties. We zijn hoopvol over de keiharde afspraken om de modewereld beter te maken. De jaarlijkse audit van de SER is in ieder geval diepgaand. Lees hier alles over het vijfjarenplan van dit convenant en ons laatste Plan van Aanpak.

Openheid
Alchemist loopt er niet voor weg om te laten zien wat zij aan het doen is, integendeel.
Met de aansluiting bij het Open Apparel Registry (juni 2019) geven wij inzicht in onze productielocaties, via deze openbare database van textielproducenten. Zo ontstaan er mogelijkheden voor grote en kleine bedrijven en labels om samen op te trekken. Jij als consument, kunt hier precies zien waar je spullen worden gemaakt.

Alchemist zet erop in om in de loop van 2019 ook de Transparency Pledge te ondertekenen van de Clean Clothes Campaign. Daarmee geven wij nog meer informatie over onze productieprocessen.

Scroll top