en nl

OVER CAROLINE MEWE

Caroline Mewe (1962) is de grondlegger van Alchemist. 
Zij groeide op op het eiland Terschelling en is voor altijd geïnspireerd door het licht van de eilanden. Dat zie je terug in de kleuren van haar werk. Die hebben iets krijtachtigs en blijven met iedere collectie terugkomen – mede dat maakt alles te combineren.
Nu werkt en leeft Caroline in Amsterdam. De mix van haar jeugd op Terschelling en het leven in de stad leeft voort in Alchemist. Enerzijds licht en haast fragiel, anderzijds stoer, bruisend en avant-gardistisch. ”Voor mij voelt Alchemist als terug naar de bron. Van kinds af aan ben ik met mode bezig en eigenlijk zat Alchemist al heel lang in m’n hoofd.”
Caroline maakt – met haar team – wat ze zelf wil dragen en ze haalt haar inspiratie dicht bij huis. “Inspiratie? Alles wat bloeit en groeit. Wat ik op straat zie, restaurants waar je eet, maar ook bloemen voor de kleuren of, zeg nou zelf, de binnenkant van een kiwi is toch prachtig?”

Bewust 
Aanvankelijk wilde Caroline alleen een luxe T-shirtlijn van biologische katoen beginnen, maar toen de bal eenmaal aan het rollen was, was-ie niet meer te stoppen. Ze vindt het heerlijk om de stoffen te voelen, te overleggen met fabrikanten en om eindeloos te zoeken naar nieuwe ontwikkelingen. Kwaliteit is zoveel interessanter dan kwantiteit. 

Kwaliteit betekent ook dat Alchemist voor een productiewijze kiest die niet schadelijk is voor het milieu en voor de mensen die de kleren maken: “We mogen niet vergeten dat de traditionele katoenverbouw de grond vergiftigt en dat de grondstoffen opraken. Maar er zijn alternatieven. Daar zetten we op in. Voor de lange duur, want voor ons is duurzaamheid geen trend. Daarom hebben we ons ook aangesloten bij het IMVO Convenant voor Kleding en Textiel (SER, CKT).

Vrouwelijke touch
Alchemist richt zich op volwassen, kritische vrouwen. Een label voor vrouwen van 30+ die bewust in het leven staan en er soms stoer, soms supervrouwelijk uit willen zien. “Alle stukken hebben een vrouwelijke touch, dat is heel belangrijk. Natuurlijk maken we ook stoere broeken en grove vesten, maar die moet je dan wel combineren met een mooi bloesje of een T-shirt met watervalnek. Laatst zei iemand dat je van elk stuk van Alchemist mooier wordt, dat vond ik wel een heel fijn compliment.”

Een Alchemist-vrouw is een mooie vrouw in vele opzichten; een vrouw die iets toevoegt.

Scroll top