Ethically made from sustainable materials
Free shipping in the Benelux over 75€
Sign up for our newsletter for 10% off your first purchase
Scroll top

Maatvoering & Verzorging


Hoe meet je?

A Bovenwijdte
Rondom,
op het breedste gedeelte van de borst

B Taille wijdte
Rondom,
op het smalste gedeelte van de taille

C Heupwijdte 
Rondom,
op het breedste gedeelte van de heup

D Binnenbeenlengte
Aan de binnenzijde van het been,
van het kruis tot de grond


VERZORGING

Wist je dat ten minste een derde van de ecologische voetafdruk van onze kleding komt door de manier hoe we ermee omgaan? Het is dus tijd dat we de zaken in eigen handen nemen en hier verandering in brengen. Hoe langer je een kledingstuk kunt gebruiken, des te duurzamer het wordt!

 

Wassen wanneer nodig
In plaats van je kleding te wassen na een keer dragen, bekijk je kleding eens kritisch en bedenkt of het wel echt al nodig is. Over het algemeen kun je kleding zoals grove truien, broeken en rokken meerdere keren dragen. Zit er een klein vlekje op? Pak dan het vlekje apart aan!

 

Koud en voorzichtig wassen
Wanneer je je kleren op een lagere temperatuur wast (max. 30 graden Celsius), bescherm je ze tegen krimpen en beschadigen. Om de kleuren zo lang mogelijk mooi te houden was je je kleding het beste binnenstebuiten. Wanneer je niet zeker bent of de kleding wel in de wasmachine mag, gebruik dan een waszakje of was het stuk met de hand. Items met kralen, borduurwerk, gevoelige details of details die andere kleding kunnen beschadigen was je het beste altijd in een waszakje. 

 

Niet te veel wasmiddel
Het kan erg lekker ruiken, maar wanneer je kleding erg sterk naar zeep ruikt na het wassen heb je waarschijnlijk te veel gebruikt. De maatbekers die je bij wasmiddel krijgt, kunnen soms wel tien keer zoveel wasmiddel bevatten dan je eigenlijk nodig hebt voor een wasbeurt!

 

Aan de lucht drogen
Het gebruiken van een droger kan de levenscyclus van je kledingstuk enorm verkorten. Wanneer je (gedeeltelijk) overstapt naar kleding aan de lucht drogen, bescherm je je kleding tegen krimpen en beschadigen. Wanneer je je was netjes ophangt scheelt het je ook nog eens een hele hoop strijk, win-win! Daarbij zijn drogers ook de meest energie verbruikende apparaten in een standaard huishouden, dus naast dat je minder CO2 uitstoot, bespaar je ook nog geld!

 

Strijken
De meeste strijkijzers hebben verschillende standen, dus kijk voordat je gaat strijken of het ijzer  correct staat ingesteld voor je kledingstuk. Wanneer je een stoomstrijkijzer gebruikt moet je rekening houden met dat de stoom altijd 100 graden Celsius is. Om er zeker van te zijn dat je je kleding niet beschadigd of het ijzer geen vlekken achterlaat, kun je een thee- of handdoek tussen je kledingstuk en het strijkijzer leggen.